Shqip / English

Historiku i Klubit

Klubi profesional garues Prishtina Racing Team është formuar më 2004 në emrin e sponzorit të asaj periudhe Memphis-Mita, ndërsa qe nga viti 2008 është ri-regjistruar si Organizatë Jo-Qeveritare me emrin aktual.

Si bashkethemeluesit  te Klubit jane Gazmend Gashi, Ernest Gjinovci dhe Besnik Aliu.

Që prej asaj kohe anëtarët e klubit kanë marrë pjesë në shumë gara si në Kosovë ashtu edhe jashtë saj. Klubi dhe anëtarët e saj janë të licencuar në Federatën e Autosporteve të Kosovës, njëkohësisht është e regjistruar edhe në Ministrinë e Administratës Publike si OJQ.

Klubi ka një histori të shkurtë prej datës së themelimit prej vetëm një dekade, por shumë të pasur në sportin e garave profesionale malore të nivelit evropian si në Kosovë dhe poashtu edhe në Regjion.

Rezultatet ekipore të Klubit Prishtina Racing Team ne Kampionatin e Kosoves jane:

Sezoni 2005 dhe 2006 – Vendi i dyte

Sezoni 2007 – Vendi I trete

Sezoni 2012 dhe 2013 – Vendi i Pare

Sezoni 2014 – Vendi i Pare (ne dy disciplina: Malore & Sllallom)

Poashtu, pjesemarres ne gara nderkombetare ne Maqedoni, Mal te Zi dhe Shqiperi me rezultate kulminante.

Garuesit

Gazmend Gashi

Lindur: 2/12/1971

Automjeti: Lancia Delta Integrale

Kategoria: V

Numri Startues: N/A

Bardhyl Canolli

Lindur: N/a

Automjeti: BMW M3

Kategoria: V

Numri Startues: N/A

Ernest Gjinovci

Lindur: 29/12/1976

Automjeti: Lancia Delta Integrale

Kategoria: V

Numri Startues: N/A

Armend Selimaj

Lindur: 8/8/1969

Automjeti: Yugo 1.6

Kategoria: III

Numri Startues: N/A

Flamur Ismaili

Lindur: N/A

Automjeti: Audi A4

Kategoria: V

Numri Startues: N/A

Premtor Taraku

Lindur: 15/12/1990

Automjeti: Fiat Punto 1.4

Kategoria: N/A

Numri Startues: N/A

Perparim Dushi

Lindur: 24/7/1982

Automjeti: Honda Civic

Kategoria: III

Numri Startues: N/A

Valdet Kacandolli

Lindur: 12/5/1977

Automjeti: Suzuki Swift

Kategoria: III

Numri Startues: N/A

Shkumbin Lajqi

Lindur: 4/12/1988

Automjeti: Renalut Clio

Kategoria: IV

Numri Startues: N/A

Ilir Gorani

Lindur: 7/2/1976

Automjeti: Yugo 1.1

Kategoria: I

Numri Startues: N/A

Gramos Mehmeti

Lindur: 3/2/1990

Automjeti: VW Polo

Kategoria: III

Numri Startues: N/A

Kastriot Buqaj

Lindur: 19/7/1980

Automjeti: VW Golf

Kategoria: VI

Numri Startues: N/A

Enis Murati

Lindur: 11/4/1990

Automjeti: Renault Clio

Kategoria: IV

Numri Startues: N/A

Labinot Mustafa

Lindur: 23/9/1989

Automjeti: Toyota Supra

Kategoria: VI

Numri Startues: N/A

Qazim Isufi

Lindur: 14/5/1985

Automjeti: VW Golf GTI

Kategoria: VI

Numri Startues: N/A

 

 
 

Template Design Ext-joom.com