Baran Karabeg fitues i garës në karting-sllallom

Baran Karabeg ka vazhduar të dëshmojë se me të drejtë pritet të jetë potencial i mirë për të ardhmen e Kosovës në automobilizëm.

Ai ka fituar edhe në garën e sotme, në disiplinën karting-sllallom, e cila u mbajt te Salla e Panaireve.

Karabeg u rendit i pari në plasmanin e përgjithshëm, pozita e dytë i takoi Ammar Mitrovicës, ndërsa e treta Gzim Hotit.

Gara e sotme u karakterizua me pjesëmarrje të kënaqshme, ndërsa në organizimin e saj kontribuan edhe dy mysafirët nga Motor Sport UK, Duncan William dhe Paul Victor Sirett.

Megjithëse qëllimi i garës më tepër ishte promovimi i disiplinës karting-sllallom, Baran Karabeg dhe Rea Gashi e shfrytëzuan edhe si një test para pjesëmarrjes në Marsejë të Francës, ku në fund të këtij muaji do ta përfaqësojnë Kosovën.

Rezultatet:

Klasa 1 (deri 1200 ccm – Grupi 1)

1.Mal Kaquri

2.Reis Ghata

3.Alp Ruhani

Klasa 2 (mbi 1200-1600 ccm – Grupi 2)

1.Gzim Hoti

2.Varis Hoti

3.Loris Rexhepi

4.Leonis Rexhepi

5.Dua Ruhani

6.Dior Rysha

7.Anid Kabashi

8.Agis Kaquri

9.Lis Gjikolli

10.Rion Tytyngjiu

11.Ammar Kovaçi

12.Adriatik Statovci

Klasa 3 (mbi 1600 ccm – Grupi 3)

1.Baran Karabeg

2.Ammar Mitrovica

3.Jon Doda

4.And Zymberi

5.Redon Morina

6.Dren Mariqi

7.Endrit Tytynxhiu

8.Lidra Haxhihasani

9.Rea Gashi

Plasmani i përgjithshëm:

1.Baran Karabeg

2.Ammar Mitrovica

3.Gzim Hoti