Ferizaj 2023, Valon Jaha, i pari në auto sllallom

Valon Jaha është fitues i garës në disiplinën auto sllallom, e cila u mbajt në Ferizaj, e dyta për Kampionatin e sivjetmë të Kosovës në automobilizëm.

Anëtari i Prishtina Racing Team garoi me BMW dhe deri te fitorja arriti me kohën 02:19.364 minuta.

Pas fitores, Valoni u shpreh i kënaqur, ndonëse tha se synon kohë edhe më të shpejtë. “Jam i kënaqur me fitoren, me pjesëmarrjen dhe me organizimin e garës. Konkurrenca ishte mjaft e fortë, numri i pjesëmarrësve i kënaqshëm dhe për fat të mirë garën e përfunduam para se të fillonte shiu. Përkundër faktit se dola i pari, besoj që në këtë shteg mund të kem kohë edhe më të mirë”, deklaroi Jaha për faqen zyrtare te FASK-ut.

E, kur bëhet fjalë për kohën më të mirë, Leutrim Rexhepi i AK Ferizajt sot shënoi rekord të shtegut, pasi në vozitjen e dytë pati kohë 02:09.012 minuta.

Pikërisht Rexhepi u rendit në pozitën e dytë në plasmanin e përgjithshëm, ndërsa i treti u rendit Leutrim Bytyçi, po ashtu i AK Ferizaj.

Në plasmanin ekipor, në tri pozitat e para u renditën: AK Ferizaj, Prishtina RT dhe AMTKK, të pasuara nga Eurogoma RT, Prizreni D&G dhe Vjosa.

Rezultatet:

Klasa 1 (deri 1200 ccm – Grupi 1)

1.Gjengiz Hajrullahu (AMTKK – Renault Clio) 02:41.170

Klasa 3 (mbi 1600-2000 ccm – Grupi 1)

1.Brunilda Gjura (Prishtina RT – Fiat) 02:55.489

Klasa 4 (mbi 2000 ccm – Grupi 1)

1.Driton Qerimi (Prishtina RT – BMW) 02:30.163

2.Liridon Xhakli (Ferizaj – Golf VII) 02:37.482

3.Arjeta Rysha (Ferizaj – BMW) 02:39.061

Klasa 6 (mbi 1200-1600 ccm – Grupi 2)

1.Ardrit Namligjiu (Ferizaj – Citroën) 03:02.781

Klasa 7 (mbi 1600 – 2000 ccm – Grupi 2)

1.Arlind Ramadani (Prishtina RT – Opel Astra) 02:47.636

2.Drilon Krasniqi (Ferizaj – Opel Corsa) 02:51.906

Klasa 8 (mbi 2000 ccm – Grupi 2)

1.Valon Jaha (Prishtina RT – BMW) 02:19.364

2.Pajtim Qupeva (AMTKK – Audi A3) 02:29.650

3.Ragip Sokoli (Ferizaj – Mini Cooper) 02:41.418

Klasa 9 (deri 1400 ccm – Grupi 3)

1.Hysen Iseni (Ferizaj – Peugeot) 02:26.820

2.Dren Mariqi (AMTKK – Yugo) 02:42.810

3.Besart Kamberi (Ferizaj – Yugo) 03:12.537

Klasa 10 (mbi 1400 – 1600 ccm – Grupi 3)

1.Leutrim Bytyçi (Ferizaj – Peugeot) 02:24.558

2.Fatos Krasniqi (AMTKK – Honda) 02:26.632

Klasa 11 (mbi 1600 – 2000 ccm – Grupi 3)

1.Leutrim Rexhepi (Ferizaj – Golf III) 02:22.062

2.Faton Rama (Eurogoma RT – Renault Clio) 02:30.244

3.Valdrin Krasniqi (Ferizaj – Opel Astra) 02:49.036

Klasa 12 (mbi 2000 ccm – Grupi 3)

1.Belkim Fazliu (Prizreni D&G – Renault Megane) 02:33.203

Promo

1.Nicu Fota (N/A – Renault Clio) 02:36.872

2.Zlatko Trajanovski (N/A – Citroën) 02:37.560

3.Shpresim Mema (N/A – Mercedes) 02:47.681

Plasmani ekipor:

1.Ferizaj 55 pikë

2.Prishtina RT 50

3.AMTKK 40

4.Eurogoma RT 19

5.Prizreni D&G 10

6.Vjosa 10

Plasmani gjeneral:

1. Valon Jaha (Prishtina RT – BMW) 02:19.364

2. Leutrim Rexhepi (Ferizaj – Golf III) 02:22.062

3. Leutrim Bytyçi (Ferizaj – Peugeot) 02:24.558