Mbahet për herë të parë Kupa e Evropës Jugore FIA Esports – “Gjika” e përfaqëson Kosovën

Mbahet për herë të parë Kupa e Evropës Jugore FIA Esports – “Gjika” e përfaqëson Kosovën

Garues nga 28 shtete evropiane do të kenë mundësinë të fitojnë Kupën e parë të zonës FIA Esports. Pas lojërave të suksesshme të FIA Motorsport, ky është një turne zyrtar i zonës FIA i mbështetur nga Programi i Granteve Sportive të FIA-s dhe nën organizim nga Federatës Kroate të Automobilizmit dhe Kartingut.

Kupa e parë e FIA Esports në zonën e Evropës Jugore do të zhvillohet në platformën Assetto Corsa Competizione duke filluar të hënën.

Me 20 kombe të konfirmuara tashmë, ky është një hap i madh në garat e organizuara të Sporteve në ekosistemin FIA. Kupa do të llogaritet gjithashtu për Kampionatin FIA të Zonës të Evropës Qendrore 2022.

FIA Esports Zona e Evropës Jugore Kupa 2022 do të zhvillohet të hënën dhe të martën me transmetim të drejtpërdrejtë në kanalet zyrtare dhe disa nga stacionet televizive të Evropës Qendrore.

Kosova edhe njëherë do të përfaqësohet nga garuesi Visar Gjikolli, i cili është shprehur optimist për rezultate të mira në këto katër gara, në të cilën konkurrenca është shumë e fortë.