Nismë e mirë edhe në karting

Kampionati i Kosovës në automobilizëm ka vazhduar këtë të diel me garën në disiplinën e kartingut, e cila u zhvillua në pistën “F1 Go Kart” në Gjilan.

Pjesëmarrësit në garë, shumica prej të cilëve shumë të rinj, e dhanë maksimumin dhe njëkohësisht e treguan pasionin për këtë sport, duke dëshmuar se janë e ardhmja e automobilizmit kosovar.

Rion Tytynxhiu në Klasën 12, Gëzim Hoti në Klasën 13 dhe Jon Doda në Klasën 14 patën paraqitjet më të mira, por edhe garuesit tjerë nuk mbetën shumë prapa tyre.

Klasa 12

1.Rion Tytynxhiu 40 pikë

2.Dior Rysha 30

3.Doan Karabeg 20

4.Varis Hoti 20

5.Leonis Rexhepi 20

6.Ammar Kovaçi

Klasa 13

1.Gëzim Hoti 40 pikë

2.Leonis Rexhepi 27

3.Liburn Çitaku 27

4.Hadis Dida 18

5.Reald Emërllahu 18

Klasa 14

1.Jon Doda 40 pikë

2.Endrit Tytynxhiu 27

3.Redon Morina 27

4.Berk Peqani 20

Plasmani ekipor

1.SHAM AK Prizreni D&G 55 pikë

2.AK Ferizaj 38

3.AK Gjilani 27

4.AMTKK 22

5.DTM 18

6.Eurogoma RT 12